Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

e: Kamuteams Briska A/A 0/1, Jalostustietonetti

i: Huan von Talka Marda BH, B/B 1/1, Jalostustietonetti
    Huanin omistaa Teemu Parviainen.

s. 8.12. -06, 5 urosta + 4 narttua

u Conrad (Consta)
Harmaa A/A 0/0 koko luusto terve. Treenataan suojelua, terävyyttä on kotioloissa, puruissa saalisvietti vaikuttaa hyvältä. Vaikuttaa varsin lupaavalta, voimakkaat täyden suun otteet, nopeat ja voimakkaat kiinnikäymiset. 
Konsta luonnetestattiin 6v. Erikoista se, että koira viettänyt tuosta puolitoistavuotisesta asti pelkkää maalaiselämää pihakoirana, lt-paikalle tullessaan, se tuli kuin olis ollut eilen viimeksi treeneissä eli täysin valmiina toimintaan...
Videot testistä: Osa 1Osa 2Osa 3Osa 4 Luonnetesti pisteet (linkit puuttuu vielä
u Commolito
(Como) Harmaa A/A 0/0 koko luusto terve. Tuleva lintukoira, harrastaa tokoiluakin.
u Corripere (Corri)
B/B 1/1, Harmaa, treenataan suojelua, nyt jo haukkuu ja pureekin. Valitettavasti koira oli kyynäristään rikki (irtonainen varislisäke), lopetettu reilu vuotisena.
u Custodire
(Kamu) m/r om. poliisikoiralaitos A/A 1/1. Alkuun terävä, saalistaa kuitenkin hyvin. Voimakas- ja kaksiviettinen, potkua koirassa on. Tekee jo työtehtäviä.
u Custodis
(Reiska) m/r, esikuvattu: terve, virallisissa A/A 0/0, koko luusto terve. Koira on vahvaviettinen ja todennäköisesti myös kaksiviettinen, terävyyttä on. Kokonaisuutena kelpo koira.
n Contra
(Contra) bicolor, A/B 3/3, muuten koko luusto terve, eikä kyynärätkään eläinlääkäri Ventelän mielestä olleet ihan noin pahat. Treenataan suojelua, saalistaa, puree ja kanavoikin jo hyvin. Vaikuttaa myös lupaavalta. On kaksiviettinen.
17.7.2010 Talentsichtung
12.9.2010 Luonnetesti
25.7.2010: SchH1 A91 B73 C88 VIK a3, tuomari Lauri Kanerva, vielä keskeneräinen, koirassa vielä varaa ottaa ulos... 
2010: VPG2, 2011: JK1
n
Converine (Kira) m/r, A/A 0/0, koko luusto terve. Treenataan suojelua, saalistaa ok. Kaksiviettinen, ihan lupaavakin. 
23-24.5.2009 Talentsichtung
14.8.2010 IP1 A90 B83 C91 VIK E, tuomari Ari Kansikas. 2010 IP2
2011: IP3 A85 B91 C92
n Cupere
(Sisu) bicolor, esikuvattu: Koko luusto terve vielä hieman vajaa 6kk, virallisissa kuvissa toisella vuodella kuitenkin C/C 2/2. suojelua ei treenata enää, vaikutti liian ohjaajapehmeältä, nyt treenaa hakua ja tottista. Päivitystä 2009: Puutteita myös rohkeudessa (?). Ei sovellu suojeluun ja koira vahtoikin nuorena sitten kotiaan.
Sisun luonnetesti. Pärjää se "siviilioloissa" ihan ok.8.10 2011 Sisu on suorittanut AD-kokeen hyväksytysti

n Cupidita (Kami) m/r, esikuvattu: Koko luusto terve, viralliset A/A 0/0. Treenataan suojelua, palautunut mulle 7kk. Saalisvietti noussut hyvin, puree ok. Kami nyt uudella omistajalla, katsotaan ny. Alkaa olla kotiutunut, hyvä saalisvietti, treenit vielä aika alussa. Hyvä alku tottiksessa, laumaviettinen. Päivitystä 2009: Puutteita löytyi rohkeudessa(?). Ei sovellu suojeluun

Kaikilla treenatuilla on ollut lahjoja jäljen ajoon, ovat myös ahneita ruokaan. Paitsi Sisu ei niinkään kotioloissa, vaikka jäljillä sitä onkin.

Yhdistelmästä Huan - Briska odotan viettivoimaisia, vauhtia ja voimaa omaavia, mutta rauhoittumaan kykeneviä tervepäisiä, kolutuskelpoisia koiria, jotka ovat luustoltaan terveitä ja soveltuvat moneen lajiin harrastus- tai työkoiriksikin. Tulevan omistajan tulee olla aktiivinen ja liikunnallinen, sekä vähimmillään koira vaatinee tapakasvatuksen ja jotain henkistä tekemistä. 

emästä: Iska on kaksiviettinen joskin painottuu enempi saalispuolelle ja energinen narttu, joka tykkää taistella maalimiehen kanssa ja sillä on ollut pääsääntöisesti hyvä otekäyttäytyminen suojelutyöskentelyssään. Se on ohjattava koira, jota tosin ei ole saavutettu ilman "tahtojen taistelua". Energisenä koirana sille on pitänyt melkoisesti tehdä kuria kotioloissa, mutta myös muualla, jopa kentällä niin että se näkyy sitten jonkin verran. SchH-koe on tarkoitus suorittaa kunhan koira on valmis. 
Iska on sosiaalinen ja avoin koira, joka saattaa tervehtiä vieraita melkoisen vauhdikkaastikin... Se on sopeutuvainen eri paikoissa ja varma alustoilla, tätä on suvussa testailtu jo kolmannessa polvessa. 

isästä: Huan v Talka Marda on suojelussa voimakas ja vahvaviettinen uros. Huan eli Juan on kotioloissa erittäin mukava ja sosiaalinen, tervepäinen, aktiivinen koira. Sain reilun viikon ajan tutustua siihen astutuksen yhteydessä (koira oli luonani). Kuljettiin ulkona raunioradat ym hankala kulkuiset paikat, putket, ritiläportaat, verkot, tikkaat ym. - nämä ovat tärkeitä asioita työkoirille; Huanilla ei ole ongelmia tällaisissakaan. Se on itsevarma ja hyvällä itsetunnolla oleva uros.
Lisäys 24.04.08.8 Huan reagoi kyllä kerrostalon rappukäytävään, mut kun ei ole aiempaa kokemusta vastaavista asioista laajemmin, en osannut ajatella, vaikuttaako asiaan kun kyseessä on jo aikuinen koira, joka on ikänsä asunut maan tasalla. Yksi näistä jälkeläisistä myös reagoi, eli käyttätyi aivan samoin, voinen nyt jo sanoa, että kyseessä on puutekäyttökoiralle kuuluvassa luonteessa, kun se myös periytyi. Ihan kaikista pennuista en tiedä ainakaan vielä, kun eivät asu kerrostalossa.

Huanilla on jo useampia ihan lupaavia jälkeläisiä. Sen veli Hektor on menestynyt hyvin Saksan mestaruuskisoissa (BSP), Sisko Hex vaikuttanee USA:ssa. Tämä pentue omaa erittäin hyvän sukutaulun, jossa periyttämispotentiaalia käyttösektorille odotan olevankin. Erityisesti sen emän suku on käyttökoirien eliittiä >>> Quaste v Ankenrütt >>> Fenga v Ankenrütt >>> Arthus v Lünsholz >>> Greif v Lahntal ja suku menee Aly v Vordersteinwaldin kautta vahvaan periyttäjään Xento v Maineiche'en joka on myös Briskan emän isän isän isä. Eli yhdistelmässä tulee kertaus 4 - 5 tähän vahvaan urokseen. Huan'in isän, Olix v Karthagon suvussa kertaantuu vahvojen käyttöominaisuuksien periyttäjä Greif v Lahntal sen toisen, erittäin tunnetun periyttäjäpojan Sagus v Büsecker Schlossin kautta, edelleen hyvin menestyneeseen ja myös runsaasti jalostukseen käytettyyn Bandit v Goghiin.

Huan - Briska yhdistelmässä tulee kauempaa myös muita kertauksia merkittäviin koiriin kuten, erityisesti hyviin narttuihin kuten Dunja v Wachtersflur, Afra v Stoppenberger-Land sekä kuuluisan käyttöperiyttäjän (Fero) emään Perle v Rosenbuch'iin. Uroksista manittava on vielä Harro ad Lechrainstadt.